Oferty pracy wybrane dla Ciebie

Załóż bezpłatne konto na Pracuj.pl, aby otrzymywać oferty pracy dopasowane do Twoich preferencji zawodowych.

Praca w państwie:

praca, oferty pracy

Hiszpania

Praca w Hiszpanii

Z dniem 1 maja 2006 r. Hiszpania zniosła wszelkie ograniczenia w dostępie do hiszpańskiego rynku pracy.

 

PŁACA: minimalna w 2007r. - 570,60 EUR miesięcznie

DŁUGOŚĆ URLOPU PŁATNEGO: nie może być krótszy niż 30 dni, wliczając soboty i niedziele.

DŁUGOŚĆ TYGODNIA PRACY: maksymalny tygodniowy czas pracy wynosi 40 godzin i nie może przekraczać 9 godzin dziennie.

Job Alert

Ustaw powiadomienia o nowych ofertach pracy na Twoją skrzynkę e-mail lub osobisty kanał RSS.

praca, oferty pracy Powiadomienia e-mail

praca, oferty pracy Kanał RSS

Tłumaczenia CV i LM

Chcesz przetłumaczyć CV i list motywacyjny? Skorzystaj z usług ekspertów od rekrutacji z serwisu ArchitekciKariery.pl.

 

Przed wyjazdem

Zanim wyjedziesz, czyli jak przygotować się do wyjazdu do pracy za granicą.

Praca poza Unią - dowiedz się jak znaleźć pracę w Ameryce, Azji lub krajach arabskich.

Pobyt w Hiszpanii

  • Po przyjeździe do Hiszpanii należy dopełnić formalności meldunkowych na lokalnym posterunku policji.
  • Należy również wystąpić o zaświadczenie o zameldowaniu, które można otrzymać w lokalnym urzędzie miasta lub gminy (Ayuntamiento) w oparciu o umowę najmu lub rachunek za jedną ze stałych opłat mieszkaniowych (na nasze nazwisko) lub zaświadczenie od właściciela mieszkania o zakwaterowaniu. Meldunek zapewnia korzystanie z prawa do bezpłatnej opieki zdrowotnej, udziału w wyborach lokalnych i do Parlamentu Europejskiego.
  • Należy uzyskać numer identyfikacji cudzoziemca NIE (Número de identificación de Extranjeros), który otrzymuje się na komisariatach policji zajmującymi się wydawaniem dokumentacji dla cudzoziemców.
  • W tym celu musimy posiadać ważny paszport lub dowód osobisty oraz jego kserokopię, zaświadczenie o zameldowaniu oraz wyjaśnić cel, w jakim chcemy ten numer uzyskać (np. wstępna umowa o pracę).
  • W przypadku pobytów dłuższych niż 90 dni, od 2 kwietnia 2007 r. nie ma już wymogu posiadania karty pobytu (Dyrektywa 2004/38/WE Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej). Należy jednak zarejestrować się w Centralnym Rejestrze Cudzoziemców (Registro Central deExtranjeros).

Serwisy rekrutacyjne