Oferta pracy

Główny Technolog

FARMIO SA

  • Golina (pow. jarociński), wielkopolskie

  • ogłoszenie wygasło 2 miesiące temu
  • Umowa o pracę
  • Pełny etat
  • Specjalista

Zakłady Drobiarskie Farmio Sp. z o.o. w Golinie koło Jarocina z najnowszą technologią procesu uboju i dzielenia kurczaka należą do grupy kapitałowej FARMIO, polskiego lidera w produkcji mięsa drobiowego i jaj pochodzących od kur karmionych paszami wolnymi od GMO i dodatkowo przebadanymi na obecność antybiotyków. Gwarantujemy produkty najwyższej jakości oraz wysokie standardy współpracy z pracownikami i partnerami biznesowymi.

Obecnie, poszukujemy do pracy na stanowisko: 

Główny Technolog

ZAKRES OBOWIĄZKÓW:

  • Formułowanie strategii działań i rozwoju w oparciu o optymalizację i wprowadzanie nowych rozwiązań technologicznych
  • Rejestrowanie potencjalnych niezgodności i określanie działań zapobiegawczych w zakresie przestrzegania reżimu technologicznego i procesów realizacji produkcji
  • Opracowywanie receptur nowych produktów
  • Planowanie, wdrażanie nowych produktów, nadzorowanie i rozwój nowych linii produkcyjnych
  • Analiza technologii produkcji i podejmowanie działań mających na celu optymalizację i usprawnienie realizacji produkcji, wdrażanie innowacji w tym zakresie
  • Nadzór nad procesem zbierania i komunikowania wiedzy na temat trendów i aktualnych rozwiązań w branży mięsnej
  • Nadzór i wykonywanie prób technologicznych
  • Opracowywanie wskaźników uzysku obowiązujących dla poszczególnych procesów
  • Kontrola wydajności i strat procesów technologicznych
  • Współpraca z innymi działami Firmy związanymi z procesami technologicznymi i realizacją produkcji
  • Współpraca z Działem Kontroli Jakości w zakresie przestrzegania i ciągłego doskonalenia zasad systemu HACCP oraz innych wdrażanych systemów i standardów jakości
  • Terminowe, okresowe i udokumentowane informowanie bezpośredniego przełożonego o postępie prac, napotkanych trudnościach oraz o podjętych środkach zapobiegawczych zabezpieczających wykonanie powierzonych zadań
  • Dodatkowe obowiązki zlecone przez przełożonych
  • Stała analiza wskaźników produkcyjnych
  • Współpraca z działem handlowym i działem marketingu w zakresie specyfikacji produktów
  • Nadzór nad pracą podległego zespołu

WYMAGANIA:

  • Wykształcenie kierunkowe, preferowane: technologia żywności (mięso) i pokrewne
  • Doświadczenie na podobnym stanowisku w branży mięsnej
  • Doświadczenie w branży drobiarskiej będzie dużym atutem
  • Umiejętność samodzielnej i proaktywnej pracy
  • Umiejętność pracy projektowej i zespołowej
  • Doświadczenie w opisywaniu procesów, tworzeniu receptur
  • Komunikatywna znajomość języka angielskiego
  • Postrzeganie problemów jak wyzwań
  • Zdolności analityczne i spostrzegawczość

OFERUJEMY:

  • Stabilne zatrudnienie na podstawie umowy o pracę na pełen etat
  • Ciekawą pracę w dynamicznej, rozwijającej się organizacji
  • Wynagrodzenie adekwatne do doświadczenia oraz osiąganych wyników
  • Możliwość przystąpienia do grupowego ubezpieczenia na życie.

Ogłoszenie archiwalne