Pracodawca zakończył zbieranie zgłoszeń na tę ofertę

Aktualne oferty pracodawcy

Pracodawca zakończył zbieranie zgłoszeń na tę ofertę

Aktualne oferty pracodawcy

Główny Technolog

Business Consulting Search & SelectionO firmie

  • Warszawa

    mazowieckie
  • Ogłoszenie wygasło 4 lat temu
  • Specjalista

Business Consulting Search & Selection

Dla naszego klienta, prężnie rozwijającej się polskiej firmy produkcyjnej z branży cukierniczej poszukujemy aktualnie odpowiedniej osoby na stanowisko:


Główny Technolog

(branża cukiernicza)

Miejsce pracy: Warszawa (okolice)
Region: mazowieckie
Numer referencyjny: GT/Ł/JK
  • optymalizacja procesów produkcyjnych w celu zwiększenia ich efektywności i poprawy jakości
  • opracowywanie receptur dla produktów w rozbiciu na: receptury bazowe, receptury rozszerzone i instrukcje technologiczne
  • aktualizowanie zakładowych specyfikacji dla surowców, opakowań i materiałów pomocniczych, a tam gdzie jest to konieczne, wprowadzanie nowych
  • współtworzenie z komórką jakości list dostawców kwalifikowanych i rezerwowych dla surowców, opakowań, materiałów pomocniczych
  • czuwanie nad jakością stosowanych i wprowadzanych do produkcji surowców, półproduktów i opakowań przy ścisłej współpracy z działem jakości i produkcji
  • opracowywanie i wdrażanie nowych produktów
  • kontrola stosowanych reżimów technologiczno-technicznych, inicjowanie działań zmierzających do poprawy jakości procesu i wyrobu, a tam gdzie jest to konieczne, szkolenia pracowników z zakresu prowadzonej działalności
  • doświadczenie zawodowe na stanowisku Technologa Produkcji, preferowane w branży cukierniczej, ewentualnie piekarniczej
  • wykształcenie wyższe kierunkowe: Technolog Żywności, Biotechnolog, najchętniej o specjalizacji piekarniczej lub cukierniczej
  • wiedza techniczna i technologiczna w zakresie produkcji żywności
  • znajomość systemów jakości HACCP, IFS lub BRC
  • znajomość technologii produkcji (namiarów i parametrów), procesów produkcyjnych, czynników mających wpływ na ich prawidłowość, jak również aktualnych przepisów prawa żywieniowego (rozporządzeń i dyrektyw)
  • ze względu na planowaną współpracę z klientami na rynkach zagranicznych dodatkowym atutem będzie znajomość j. angielskiego. Nie jest to jednak bezwzględnie wymagane.
  • nastawienie na współpracę i poszukiwanie rozwiązań
  • umiejętność pracy zespołowej
  • samodzielność i dobra organizacja pracy
  • inicjatywa i przedsiębiorczość
  • pracę w prężnie rozwijającej się firmie o ugruntowanej pozycji na rynku, obecnej ze swoimi produktami na rynkach zagranicznych i planującej wejście na kolejne
  • wpływ na kształtowanie oferty produktowej firmy
  • przyjazną atmosferę 

Aplikacje zawierające: cv, list motywacyjny (wersja w j. polskim), numer referencyjny oraz wypełnione Oświadczenie BC o przetwarzaniu danych osobowych prosimy przesyłać za pośrednictwem przycisku Aplikuj.

Informujemy, że skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami, a nadesłane aplikacje nie będą kandydatom zwracane. Aplikacje nie zawierające wypełnionego Oświadczenia BC nie będą rozpatrywane.


Dla naszego klienta, prężnie rozwijającej się polskiej firmy produkcyjnej z branży cukierniczej poszukujemy aktualnie odpowiedniej osoby na stanowisko:


Główny Technolog

(branża cukiernicza)Numer ref.: GT/Ł/JK
  • optymalizacja procesów produkcyjnych w celu zwiększenia ich efektywności i poprawy jakości
  • opracowywanie receptur dla produktów w rozbiciu na: receptury bazowe, receptury rozszerzone i instrukcje technologiczne
  • aktualizowanie zakładowych specyfikacji dla surowców, opakowań i materiałów pomocniczych, a tam gdzie jest to konieczne, wprowadzanie nowych
  • współtworzenie z komórką jakości list dostawców kwalifikowanych i rezerwowych dla surowców, opakowań, materiałów pomocniczych
  • czuwanie nad jakością stosowanych i wprowadzanych do produkcji surowców, półproduktów i opakowań przy ścisłej współpracy z działem jakości i produkcji
  • opracowywanie i wdrażanie nowych produktów
  • kontrola stosowanych reżimów technologiczno-technicznych, inicjowanie działań zmierzających do poprawy jakości procesu i wyrobu, a tam gdzie jest to konieczne, szkolenia pracowników z zakresu prowadzonej działalności
  • doświadczenie zawodowe na stanowisku Technologa Produkcji, preferowane w branży cukierniczej, ewentualnie piekarniczej
  • wykształcenie wyższe kierunkowe: Technolog Żywności, Biotechnolog, najchętniej o specjalizacji piekarniczej lub cukierniczej
  • wiedza techniczna i technologiczna w zakresie produkcji żywności
  • znajomość systemów jakości HACCP, IFS lub BRC
  • znajomość technologii produkcji (namiarów i parametrów), procesów produkcyjnych, czynników mających wpływ na ich prawidłowość, jak również aktualnych przepisów prawa żywieniowego (rozporządzeń i dyrektyw)
  • ze względu na planowaną współpracę z klientami na rynkach zagranicznych dodatkowym atutem będzie znajomość j. angielskiego. Nie jest to jednak bezwzględnie wymagane.
  • nastawienie na współpracę i poszukiwanie rozwiązań
  • umiejętność pracy zespołowej
  • samodzielność i dobra organizacja pracy
  • inicjatywa i przedsiębiorczość
  • pracę w prężnie rozwijającej się firmie o ugruntowanej pozycji na rynku, obecnej ze swoimi produktami na rynkach zagranicznych i planującej wejście na kolejne
  • wpływ na kształtowanie oferty produktowej firmy
  • przyjazną atmosferę 

Aplikacje zawierające: cv, list motywacyjny (wersja w j. polskim), numer referencyjny oraz wypełnione Oświadczenie BC o przetwarzaniu danych osobowych prosimy przesyłać za pośrednictwem przycisku Aplikuj.

Informujemy, że skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami, a nadesłane aplikacje nie będą kandydatom zwracane. Aplikacje nie zawierające wypełnionego Oświadczenia BC nie będą rozpatrywane.

Ogłoszenie archiwalne

Pracodawca zakończył zbieranie zgłoszeń na tę ofertę

Aktualne oferty pracodawcy