Pracodawca zakończył zbieranie zgłoszeń na tę ofertę
Aktualne oferty pracodawcyPracodawca zakończył zbieranie zgłoszeń na tę ofertę
Aktualne oferty pracodawcyPracownik produkcji
MAZURSKA MANUFAKTURA S.A.
- Kwidzyńska 6E, Psie Pole, WrocławWrocław, dolnośląskie
- ogłoszenie wygasło 6 dni temu
- umowa o pracę
- pełny etat
- pracownik fizyczny
- praca stacjonarna
- Praca od zaraz
- Szukamy wielu kandydatówwakaty: 2
- запрошуємо працівників з України

- Praca zmianowa:tak, 2 zmiany
- Dni pracy:dni robocze (poniedziałek - piątek)
- Godziny pracy:możliwe nadgodziny
- Możliwa praca w godzinach nocnych:nie
- Tryb wypłaty:miesięczna
- System wynagrodzeń:stała podstawa + premia za wyniki + premia świąteczna + nadgodziny
MAZURSKA MANUFAKTURA S.A.
Kwidzyńska 6E
Psie Pole
Wrocław
Twój zakres obowiązków
Śrutowanie słodu
Przeprowadzanie procesu zacierania oraz gotowania brzeczki
Mycie i sterylizacja zbiorników oraz urządzeń produkcyjnych
Nadzór nad przebiegiem procesów technologicznych
Kontrola przebiegu fermentacji oraz leżakowania piwa
Obsługa urządzeń rozlewniczych - realizacja przydzielonych zadań związanych z rozlewem piwa do butelek i Keg,
Nadzór nad stanem technicznym urządzeń
Raportowanie błędów i awarii
Prowadzenie dokumentacji produkcyjnej
Utrzymywanie czystości w hali produkcyjnej
Nasze wymagania
Aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne,
Dobra organizacja pracy, punktualność i zaangażowanie,
Dyspozycyjność i gotowość podjęcia pracy w trybie zmianowym,
Prawo jazdy kat. B
Mile widziane doświadczenie w branży browarniczej lub spożywczej
To oferujemy
Umowę o pracę po okresie próbnym
Stabilne zatrudnienie
Atrakcyjne wynagrodzenie zawsze na czas,
Praca w miłej atmosferze
Możliwość poszerzania wiedzy z zakresu produkcji piwa
O nas
Browar Profesja to wiedza, rzetelność i zawodowstwo. Każdy z naszego Zespołu działa w oparciu o te właśnie zasady, wkładając w Browar całe swoje serce i pasję. Warzenie jest naszą pasją, a jakość znakiem rozpoznawczym. Wywodzimy się z wrocławskiego środowiska piwowarstwa domowego. Warzymy na własnym sprzęcie, używamy wyłącznie płynnych drożdży własnej propagacji oraz najwyższej jakości surowców. Sama nazwa Browaru ma także ogromny wpływ na nazewnictwo poszczególnych piw. Chcąc podkreślić rzemieślniczy charakter Browaru, zaplanowano, aby każde uwarzone piwo swoją nazwą odnosiło się bezpośrednio do wybranych przez zespół zawodów/ profesji.
Browar to nie tylko BUDYNEK oraz SPRZĘT, ale przede wszystkim PIWO oraz LUDZIE, którzy je tworzą.
Nasza siedziba mieści się we Wrocławiu (tak! właśnie stąd pomysł na krasnale!). W budynku, w którym warzymy piwo, kiedyś produkowano sztuczny jedwab, a w czasie II wojny podobno wytwarzano tu materiał, z którego szyto spadochrony.
Na początku naszej działalności powstała tu warzelnia o wybiciu 20 hl, 2 unitanki o pojemności 20hl i 6 leżaków o pojemności 40 hl. Całość pozwoliła nam na zaoferowanie co najmniej kilku stylów piwa, zarówno dolnej jak i górnej fermentacji. Nasza produkcja teraz sięga 5 tyś. hl rocznie, a w ramach inwestycji w roku 2022 planujemy zwiększyć zaplecze, tak by móc produkować nawet 12 tyś. hl. Cały czas pracujemy nad jakością produkowanych przez nas trunków, obecnie jesteśmy w trakcie wprowadzania standardów i procedur pozwalających nam na uzyskanie certyfikacji IFS.
Warzymy klasyczne gatunki piw, takie jak dortmunder, piwa pszeniczne, porter bałtycki czy stout, nowofalowe dla miłośników chmielu i goryczki (IPA, APA), piwa bezalkoholowe, czy wyjątkowe piwa z linii premium. Fani piw lekkich z owocami, również znajdą coś dla siebie. Warto próbować nowych smaków, poznawać nowe kompozycje i dać się zaskoczyć różnorodnością świata piw i koncepcji piwowarów. Cztery składniki: woda, słód, chmiel i drożdże wystarczą, żeby zbudować złożony i wyrafinowany smak, który potrafi zachwycić i dać satysfakcję z jego doświadczania. Jesteśmy w stanie uzyskać niepowtarzalny aromat dodając wyłącznie odpowiednie odmiany chmieli, a czekoladowe nuty uzyskać dzięki prażonym słodom. Poziom kwaśności dostosowujemy zaszczepiając warkę odpowiednimi bakteriami. Możliwości są praktycznie nieskończone, a my niezmiennie od wielu lat lubimy EKSPERYMENTOWAĆ!
Czym byłby Browar bez ludzi, którzy go tworzą? Nasz Zespół to niezwykle doświadczone osoby, z głowami pełnymi pomysłów i zaangażowaniem. Przemysław Leszczyński, Dyrektor Zakładu będący naszym głównym technologiem, jest absolwentem Biotechnologii na Uniwersytecie Wrocławskim oraz pracownikiem naukowym Uniwersytetu Medycznego. Posiada niezwykle bogate doświadczenie w dziedzinie hodowli drożdży oraz procesu fermentacji. Przemek jest piwowarem domowym od 2009 roku, a także współzałożycielem i członkiem Wrocławskiej Inicjatywy Piwowarskiej. W ramach działalności naukowo-dydaktycznej współpracuje z Wydziałem Biotechnologii Uniwersytetu Wrocławskiego oraz Wydziałem Biotechnologii i Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, gdzie prowadzi zajęcia w ramach Studiów Podyplomowych Technologii Piwowarstwa. Obecnie jest również kierownikiem projektu B+R Narodowego Centrum Badań i Rozwoju realizowanego w Browarze Profesja.