KLAUZULA INFORMACYJNA ZAWIERAJĄCA ZGODĘ NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH

 

 

Poprzez wysłanie danych zawartych w zgłoszeniu rekrutacyjnym (w szczególności w formularzu aplikacyjnym, CV, liście motywacyjnym i przedłożonych referencjach) wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych innych niż: imię (imiona), nazwisko, imiona rodziców, datę urodzenia, miejsce zamieszkania (adres do korespondencji), wykształcenie, przebieg dotychczasowego zatrudnienia, przez Warszawskie Zakłady Farmaceutyczne Polfa S.A z siedzibą w Warszawie (01-207), ul. Karolkowa 22/24, wpisana do rejestru przedsiębiorców KRS pod numerem 0000147193, Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XII Wydział Gospodarczy KRS, NIP 5250000481, REGON 000043937, kapitał zakładowy: 230.000.000 złotych, opłacony w całości,  Medana Pharma S.A. z siedzibą w Sieradzu (98-200), ul. Wł. Łokietka 10, wpisana do rejestru przedsiębiorców KRS pod numerem 0000052330, Sąd Rejonowy dla Łodzi Śródmieścia, XX Wydział Gospodarczy KRS, NIP 8271000364, REGON 730176395, kapitał zakładowy: 1.998.780,00 złotych, Zakłady Farmaceutyczne ”Polpharma” S.A. z siedzibą w Starogardzie Gdańskim (83-200), ul. Pelplińska 19, wpisana do rejestru przedsiębiorców KRS pod numerem 0000127044, przez Sąd Rejonowy Gdańsk-Północ w Gdańsku, VII Wydział Gospodarczy KRS, NIP 5920202822, REGON 190929369, kapitał zakładowy: 100.207.830 złotych, opłacony w całości, Polpharma Biuro Handlowe Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (00-728) ul. Bobrowiecka 6, wpisana do rejestru przedsiębiorców KRS pod numerem 0000043523, przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy KRS, NIP 5252113462, REGON 014824664, kapitał zakładowy: 6.187.000 złotych (dalej jako: „Pracodawca”), w celu niezbędnym do realizacji aktualnie prowadzonego procesu rekrutacji przez Pracodawcę, tj. oceny kwalifikacji oraz zdolności i umiejętności potrzebnych do pracy na stanowisku, oraz wybrania przez Pracodawcę odpowiedniej osoby do pracy na stanowisko, na które aplikujesz – przez okres nie dłuższy niż 12 miesięcy.

 

Na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych; dalej jako: „RODO”) informujemy, że:

 

 

 

[Administrator, inspektor ochrony danych, dane kontaktowe]

  1. Administratorem Pana/Pani danych osobowych jest każdy Pracodawca indywidualnie (dalej jako: „Administrator”).
  2. Kontakt z Administratorem jest możliwy pisemnie na adresy powyżej lub na adres mailowy: [email protected]
  3. Administrator powołał inspektora ochrony danych z którym Pan/Pani może się skontaktować we wszelkich sprawach dotyczących ochrony danych osobowych, pisząc na adres ul. Bobrowiecka 6, 00-728 Warszawa lub na adres e-mail [email protected] lub telefonicznie – pod numerem 22 364 63 11.

 

[Cel i podstawa przetwarzania danych osobowych]

  1. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane w celu:
  • niezbędnym do realizacji aktualnie prowadzonego procesu rekrutacji przez Administratora, tj. oceny Pana/Pani kwalifikacji oraz zdolności i umiejętności potrzebnych do pracy na stanowisku, na które Pan/Pani aplikuje, oraz wybrania przez Administratora odpowiedniej osoby do pracy na stanowisko, na które Pan/Pani aplikuje – na podstawie:
  • 6 ust. 1 lit. c) RODO, tj. przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze wynikającego z przepisów prawa pracy (w szczególności art. 221 § 1 Kodeksu pracy) w zakresie następujących danych osobowych: Pana/Pani imienia (imion), nazwiska, imion rodziców, daty urodzenia, miejsca zamieszkania (adresu do korespondencji), wykształcenia, przebiegu dotychczasowego zatrudnienia;
  • 6 ust. 1 lit. a) RODO, tj. na podstawie dobrowolnie wyrażonej przez Pana/Panią zgody w zakresie pozostałych danych osobowych podanych przez Pana/Panią dobrowolnie w dokumentach aplikacyjnych (w szczególności w CV, liście motywacyjnym i przedłożonych referencjach);
    • niezbędnym do realizacji przyszłych procesów rekrutacji przez Administratora, tj. oceny Pana/Pani kwalifikacji oraz zdolności i umiejętności potrzebnych do pracy w ramach przyszłych rekrutacji, oraz wybrania przez Pracodawcę odpowiedniej osoby do pracy w ramach przyszłych rekrutacji, przez okres nie dłuższy niż 36 miesięcy – 6 ust. 1 lit. a) RODO, tj. na podstawie dobrowolnie wyrażonej przez Pana/Panią zgody – w zakresie wszystkich podanych przez Pana/Panią danych osobowych;
    • ustalenia, dochodzenia lub obrony ewentualnych roszczeń pomiędzy Panem/Panią a Administratorem – na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO, tj. na podstawie prawnie uzasadnionego interesu realizowanego przez Administratora, którym jest możliwość dochodzenia roszczeń – w zakresie wszystkich podanych przez Pana/Panią danych osobowych.
  1. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych w zakresie wskazanym w art. 221 Kodeksu pracy (tj. imienia (imion), nazwiska, imion rodziców, daty urodzenia, miejsca zamieszkania (adresu do korespondencji), wykształcenia, przebiegu dotychczasowego zatrudnienia) jest dobrowolne, przy czym niezbędne do uczestniczenia w procesie rekrutacyjnym (konsekwencją niepodania danych jest brak możliwości uczestniczenia w procesie rekrutacyjnym). Podanie pozostałych danych osobowych w ramach aktualnie prowadzonej rekrutacji oraz wyrażenie zgody na przetwarzanie wszystkich podanych przez Pana/Panią danych osobowych w celu przyszłych rekrutacji jest dobrowolne i nie stanowi warunku udziału w aktualnym procesie rekrutacji.
  2. Wobec Pana/Pani nie będą podejmowane decyzje w sposób zautomatyzowany, w tym również w następstwie profilowania.

 

[Kategorie odbiorców danych osobowych]

  1. Pana/Pani dane osobowe mogą być ujawniane następującym podmiotom: pracownikom i współpracownikom Administratora, podmiotom realizującym w imieniu i na rzecz Administratora procesy rekrutacyjne, dostawcom usług IT, podmiotom świadczącym usługi doradcze, prawnicze.
  2. Pana/Pani dane osobowe mogą zostać udostępnione podmiotom i organom upoważnionym do przetwarzania tych danych na podstawie przepisów prawa.
  3. Administrator nie zamierza przekazywać Pana/Pani danych osobowych do państw poza Europejskim Obszarem Gospodarczym ani organizacji międzynarodowej.

 

[Okres przechowywania danych osobowych]

  1. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane przez okres 12 miesięcy – w przypadku aktualnego procesu rekrutacyjnego.
  2. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane przez okres 36 miesięcy – w przypadku przyszłego procesu rekrutacyjnego.
  3. Bądź do czasu wniesienia sprzeciwu (jeśli podstawą przetwarzania jest prawnie uzasadniony interes Administratora) lub do czasu wycofania zgody (jeśli podstawą przetwarzania jest udzielona zgoda) – w zależności, które ze zdarzeń wystąpi wcześniej.
  4. Później Administrator będzie je przechowywać do momentu przedawnienia ewentualnych roszczeń.

 

[Prawa]

  1. Przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do swoich danych osobowych oraz prawo żądania ich sprostowania, ich usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania.
  2. Przysługuje Panu/Pani prawo do przenoszenia danych osobowych, tj. do otrzymania od Administratora Pana/Pani danych osobowych, które Pan/Pani dostarczyła Administratorowi, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego. Może Pan/Pani żądać od Administratora przesłania tych danych innemu administratorowi.
  3. W zakresie, w jakim podstawą przetwarzania Pana/Pani danych osobowych jest zgoda, ma Pan/Pani prawo do jej wycofania. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, które zastosowano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.
  4. W zakresie, w jakim podstawą przetwarzania Pana/Pani danych osobowych jest przesłanka prawnie uzasadnionego interesu Administratora, przysługuje Panu/Pani prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych.
  5. W celu skorzystania z powyższych praw należy skontaktować się z Administratorem lub z inspektorem ochrony danych, korzystając ze wskazanych wyżej danych kontaktowych (dane kontaktowe wskazane wyżej).
  6. Nadto, przysługuje Panu/Pani prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych), jeśli sądzi Pan/Pani, że przetwarzanie danych narusza RODO.
POLPHARMA S.A.

Specjalista ds. Kontroli Jakości

POLPHARMA S.A.O firmie

Rekrutacja zdalna

Rekrutacja zdalna

To wyróżnienie ofert oznacza, że cały proces rekrutacyjny jest prowadzony zdalnie. Dowiedz się więcej
Rekrutacja zdalna

POLPHARMA S.A.

Ulica Władysława Łokietka 10

Sieradz

Grafika górna

JESTEŚMY DRUŻYNĄ POLPHARMY

Odważnie wybiegamy w przyszłość, co sprawia, że jesteśmy czołowym zawodnikiem w obszarze farmacji. Nasz cel – dbanie o zdrowie – realizujemy dzięki wspólnemu działaniu wszystkich naszych zespołów od Produkcji po Sprzedaż. Możesz zostać częścią jednego z nich.
SZUKAMY OSOBY NA STANOWISKO:

Specjalista ds. Kontroli Jakości

MIEJSCE PRACY: Sieradz
Na tym stanowisku będziesz odpowiedzialny za wykonywanie i nadzorowanie badań analitycznych w oparciu o normy, specyfikacje, farmakopee.

Na co dzień będziesz zajmować się: 

  • Wykonywaniem analiz chemicznych i prób stabilności
  • Wykonywaniem badań analitycznych w oparciu o normy, specyfikacje i farmakopee
  • Prowadzeniem dokumentacji analitycznej zgodnie z zasadami zawartymi w procedurach i instrukcjach

Oferujemy:

  • Umowa o pracę
  • Prywatna opieka medyczna
  • Ubezpieczenie na życie
  • Karta Multisport
  • Premia okolicznościowa
  • Paczki świąteczne dla dzieci
  • Jeden dodatkowy dzień wolny
  • Program emerytalny

To praca dla Ciebie jeśli: 

  • Masz wykształcenie wyższe kierunkowe
  • Posługujesz się językiem angielskim
  • Znasz techniki analityczne np. HPLC, GC
  • Posiadasz zdolności analityczne

Jak wygląda proces rekrutacji?

 
  • Wysłanie CV
  • Krótka rozmowa telefoniczna
  • Spotkanie w biurze
  • Decyzja o zatrudnieniu


Pozostańmy w kontakcie
Zachęcamy do śledzenia zakładki polpharma/praca
i naszych profili w mediach społecznościowych.

JESTEŚMY DRUŻYNĄ POLPHARMY

Odważnie wybiegamy w przyszłość, co sprawia, że jesteśmy czołowym zawodnikiem w obszarze farmacji. Nasz cel – dbanie o zdrowie – realizujemy dzięki wspólnemu działaniu wszystkich naszych zespołów od Produkcji po Sprzedaż. Możesz zostać częścią jednego z nich.
SZUKAMY OSOBY NA STANOWISKO:

Specjalista ds. Kontroli Jakości

MIEJSCE PRACY: Sieradz
Na tym stanowisku będziesz odpowiedzialny za wykonywanie i nadzorowanie badań analitycznych w oparciu o normy, specyfikacje, farmakopee.

Na co dzień będziesz zajmować się: 

  • Wykonywaniem analiz chemicznych i prób stabilności
  • Wykonywaniem badań analitycznych w oparciu o normy, specyfikacje i farmakopee
  • Prowadzeniem dokumentacji analitycznej zgodnie z zasadami zawartymi w procedurach i instrukcjach

To praca dla Ciebie jeśli: 

  • Masz wykształcenie wyższe kierunkowe
  • Posługujesz się językiem angielskim
  • Znasz techniki analityczne np. HPLC, GC
  • Posiadasz zdolności analityczne

Oferujemy:

  • Umowa o pracę
  • Prywatna opieka medyczna
  • Ubezpieczenie na życie
  • Karta Multisport
  • Premia okolicznościowa
  • Paczki świąteczne dla dzieci
  • Jeden dodatkowy dzień wolny
  • Program emerytalny

Jak wygląda proces rekrutacji?

 
  • Wysłanie CV
  • Krótka rozmowa telefoniczna
  • Spotkanie w biurze
  • Decyzja o zatrudnieniu


Pozostańmy w kontakcie
Zachęcamy do śledzenia zakładki polpharma/praca
i naszych profili w mediach społecznościowych.

Ogłoszenie archiwalne