Oferta pracy

Specjalista ds. Prawa Żywnościowego i Znakowania Środków Spożywczych

Silliker PolskaO firmie

  • Warszawa
    Warszawa, mazowieckie
  • Ogłoszenie wygasło miesiąc temu
  • Pełny etat
  • Specjalista (Mid / Regular)

Silliker Polska

Warszawa

 

Mérieux NutriSciences jest częścią Instytutu Mérieux, międzynarodowej grupy zatrudniającej ponad 15 000 pracowników skoncentrowanych na dostarczaniu rozwiązań dla poprawy zdrowia publicznego na całym świecie. Jesteśmy międzynarodową siecią akredytowanych niezależnych laboratoriów i biur konsultingowych, specjalizujących się w analizie żywności oraz doskonaleniu systemów zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności, świadczących usługi dla producentów, dystrybutorów i operatorów sektora spożywczego. Blisko 100 laboratoriów firmy prowadzi działalność zgodnie z międzynarodowymi normami ISO oraz lokalnymi regulacjami w 20 krajach na wszystkich kontynentach.

W związku z dynamicznym rozwojem i zwiększaniem ilości wykonywanych usług w warszawskim akredytowanym laboratorium badania żywności, firma Silliker Polska Sp. Z o.o. poszukuje kandydatów na:
 
Specjalista ds. Prawa Żywnościowego i Znakowania Środków Spożywczych

 

Oczekiwane:

  • Wykształcenie wyższe: Technologia Żywności, Towaroznawstwo, Ocena Jakości Żywności.
  • Bardzo dobra znajomość wymogów prawnych dotyczących środków spożywczych.
  • Wiedza na temat kryteriów decydujących o jakości i trwałości żywności.
  • Dokładność i preferencje do pracy biurowo-dokumentacyjnej.
  • Biegła znajomość j. angielskiego lub francuskiego.
  • Otwartość na podróże służbowe i aktywne relacje z klientami.
  • Zamieszkanie w obszarze aglomeracji warszawskiej.

Osoba odpowiedzialna będzie za realizację bieżących zleceń, w tym głównie:

  • Opiniowanie znakowania środków spożywczych.
  • Weryfikację dokumentacji produktowych.
  • Śledzenie zmian w przepisach i informacji na portalach branżowych.
  • Przygotowywanie i przeprowadzanie szkoleń (po potwierdzeniu predyspozycji).

W Przypadku osób posiadających poszerzoną wiedzę na temat parametrów jakości i bezpieczeństwa żywności istnieje możliwość objęcia odpowiedzialności za tzw. Projekty Celowe realizowane dla klientów przemysłowych w obszarze kształtowania jakości i trwałości produktów.

 Oferujemy:

  • Udział w interesujących projektach, wymagających dużej aktywności.
  • Możliwość rozwoju zawodowego w międzynarodowej firmie.
  • Pakiet socjalny.
  • Intensywny program szkoleniowy w tym w innych krajach europejskich.
  • Pracę w młodym i dynamicznym zespole.
  • Możliwość budowania pozycji zawodowej w międzynarodowym środowisku pracy oraz współpracy z najlepszymi firmami z branży spożywczej.

 

CV prosimy wysyłać klikając w przycisk:
Zapewniamy pełną poufność informacji, zastrzegamy prawo do odpowiedzi tylko do wybranej części kandydatur.
 
Prosimy o dopisanie następującej klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97 roku o Ochronie Danych Osobowych Dz. Ust Nr 133 poz. 883)

Ogłoszenie archiwalne

Pracodawca zakończył zbieranie zgłoszeń na tę ofertę

Aktualne oferty pracodawcy