Oferta pracy

Pracodawca zakończył zbieranie zgłoszeń na tę ofertę

Aktualne oferty pracodawcy

Pracodawca zakończył zbieranie zgłoszeń na tę ofertę

Aktualne oferty pracodawcy

Starszy Technolog Produktu

LOTTE Wedel Sp. z o. o.O firmie

  • Warszawa, mazowieckie

  • Ogłoszenie wygasło miesiąc temu
  • Rekrutacja zdalna
  • Umowa o pracę
  • Pełny etat
  • Starszy specjalista (Senior)
Starszy Technolog Produktu
  • Wprowadzanie zmian w recepturach produktów LOTTE Wedel zgodnie z wymaganiami konsumenta oraz strategią CSR/R&D.
  • Komercjalizacja nowych receptur na obecnych i nowych liniach produkcyjnych zgodnie założeniami kosztowymi projektów oraz 
  • Śledzenie prozdrowotnych trendów konsumenckich na rynku.
  • Uczestnictwo i nadzór w trakcie pierwszej produkcji nowych alternatywnych receptur do momentu uzyskania stabilnego produktu spełniającego wymagania jakościowo-technologiczne, akceptacja wyrobu gotowego.
  • Prowadzenie projektów optymalizacyjnych wymiany surowców bez wpływu na finałową jakość produktów oraz bez wpływu na proces produkcyjny (straty na surowcach oraz wydajność linii).
  • Identyfikowanie możliwości transferów nowych produktów lub technologii z Grupą LOTTE.
  • Współpraca z Łańcuchem Dostaw w ramach nowych technologii produkcji i doskonalenie parku maszynowego
  • Zarządzanie projektami, motywowanie i wpływanie na innych pracowników, klientów wewnętrznych i zewnętrznych- budowanie i utrzymanie dobrych relacji.
  • Minimum 10 lat doświadczenia w pracy w R&D w branży cukierniczej.
  • Dobra znajomość procesu produkcji mas czekoladowych i mas tłustych oraz technologii produkcji czekoladowych wyrobów formowanych i oblewanych.
  • Wykształcenie wyższe w zakresie Technologia Żywności, Żywienie Człowieka, Biochemia lub pokrewne.
  • Znajomość trendów konsumenckich, ciągłe poszukiwanie innowacyjnych rozwiązań dla produktów w odpowiedzi na wymagania konsumenta.
  • Udokumentowane doświadczenie w zakresie wdrożeń nowych produktów (NPD  - rozwój i komercjalizacja) oraz projektów optymalizacyjnych.
  • Umiejętność rozwoju procesów produkcyjnych, uruchomień nowych technologii i nowych linii produkcyjnych.
  • Znajomość wymagań z obszaru R&D podstawowych systemów jakościowych obowiązujących w przemyśle spożywczym (HACCP,ISO,  BRC,IFS)  oraz podstawowych narzędzi kontroli jakości  (kontrola masy netto, analiza sensoryczna, analiza jakości produktów).
  • Bardzo dobra znajomość języka angielskiego
  • Doskonałe umiejętności prowadzenia i zarządzania projektami, motywowania i wpływania na innych pracowników i klientów wewnętrznych.
  • Umiejętność współpracy z osobami na różnych szczeblach, przekonywania do swoich pomysłów.
  • Umiejętność budowania relacji z firmami zewnętrznymi.
  • Doskonałe umiejętności syntetyczne i analityczne – łączenie danych z zakresu technologii, jakości i produkcji.

Ogłoszenie archiwalne