Ta oferta pracy jest nieaktualna od 21 dni. Sprawdź aktualne oferty pracy dla Ciebie

Technolog żywności ds. suplementów diet dla sportowców

  • Warszawa, Piaseczno, mazowieckie
  • Specjalista
  • 05.04.2019

    Pracodawca ma prawo zakończyć rekrutację we wcześniejszym terminie.

    Technolog żywności ds. suplementów diet dla sportowców
    Miejsce pracy: Piaseczno, Warszawa

    Opis stanowiska:

    • Opracowywanie receptur nowych produktów i udoskonalanie istniejących produktów
    • Prowadzenie prób technologicznych
    • Sporządzanie dokumentacji technologicznej dla nowych receptur
    • Przygotowywanie specyfikacji produktów z uwzględnieniem aspektów jakościowych i prawnych
    • Kontrola standardów higienicznych oraz jakościowych procesu wytwarzania
    • Kontrola przestrzegania stosowania receptur i parametrów technologicznych w trakcie procesu produkcji
    • Kontrola jakości surowców oraz produktów
    • Optymalizacja procesów produkcyjnych oraz możliwości rozwoju dotyczących stosowania nowych technologii produkcji
    • Współpraca z laboratoriami zewnętrznymi
    • Wiedza na temat znakowania żywności, żywności funkcjonalnej i suplementów
      diety
    • Opracowywanie etykiet dla produktów firmowych
    • Udział w poszukiwaniu i doborze dostawców surowców
    • Poszukiwanie nowych możliwości w zakresie rozwoju asortymentu firmy

    Wymagania:

    • Wykształcenie wyższe (technologia żywności bądź kierunki pokrewne)
    • Min. 5-letnie doświadczenie na stanowisku technologa w firmie produkującej
      żywność i suplementy diety, żywność funkcjonalną lub środki spożywcze specjalnego przeznaczenia żywieniowego
    • Znajomość z dziedziny prawa żywnościowego, w szczególności dotycząca zasad znakowania żywności
    • Znajomość systemów takich jak: HACCP, GMP, ISO, IFS, BRC i tym podobne,
    • Znajomość języka angielskiego pozwalająca na swobodny odczyt specyfikacji i certyfikatów surowców
    • Dobra znajomość nowości rynkowych z zakresu suplementów diety, żywności funkcjonalnej i środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego
    • Bardzo dobra znajomość pakietu MS Office
    • Znajomość programów służących wyliczaniu wartości odżywczej produktów
    • Otwartość na wprowadzanie innowacji
    • Zaangażowanie, komunikatywność, umiejętność pracy w zespole
    • Umiejętność podejmowania samodzielnych decyzji

    Zainteresowanych prosimy o przesyłanie CV za pomocą przycisku Aplikuj.